HTML

Ma történt események, világnapok

Ezen a blogon, olyan eseményekről, születésekről, halálozásról szeretnék írni, amelyek az adott napon történtek évekkel ezelőtt, vagy valamilyen világnaphoz köthetőek. Érdekes események, személyek, történések felidézése.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.01.19. 22:09 Cukorborsó1

A Pingvin tudatosság napja

Január 20.

A Pingvin Tudatosság Napja

A Pingvin Tudatosság Napjára több utalást is találtam a neten, de sajnos egyik sem fedte fel a nap célját előttem. Ezen a napon a pingvin tudatosan próbáljunk meg működni. Azaz fekete nadrághoz fehér inget kell felvenni :) Aztán nézzünk pingvines filmeket, és persze el is mehetünk az állatkertbe, hiszen mi nem tartozunk azon szerencsés déli kontinensekhez, ahol a pingvinek csak úgy előfordulnak. Itt  van a Budapesti Állatkert egy szégyenlős pingvine.

 

Esetleg még megnézheted Sir Nils Oslavot aki a skóciai Edinburgh-i állatkertben lakó királypingvin, és a Norvég Királyi Őrezred kabalája vezérezredei rangban. 2008. Augusztus 15.-én ütötték lovaggá a híres királypingvint akit V. Harald Norvég király utasítására Euan Loudon angol vezérezredes ütött lovaggá:

Sir Nilset a az Őrezred minden évben meglátogatja és Ő Sir-sége díszlépésben el is vonul a díszezred előtt minden évben!

Itt élőben meg is lehet nézni az Edinburgh-i pingvineket:

http://www.edinburghzoo.org.uk/EZPenguinCam.html

És még egy fontos dolog a pingvinekről: Vicces állatok

 

Szólj hozzá!

Címkék: pingvin tudatosság nils oslav


A bejegyzés trackback címe:

https://matortentek.blog.hu/api/trackback/id/tr901686134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása