HTML

Ma történt események, világnapok

Ezen a blogon, olyan eseményekről, születésekről, halálozásról szeretnék írni, amelyek az adott napon történtek évekkel ezelőtt, vagy valamilyen világnaphoz köthetőek. Érdekes események, személyek, történések felidézése.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.01.17. 21:49 Cukorborsó1

Hóemberek Világnapja Január 18.

Világnapok sorozat Január 18.

Idén január 18.-án egy érdekes világnapot nézünk meg. Ez pedig a hóemberek világnapja. Bizony ilyen is van. Sajnos most lakóhelyem közelében, és gyakorlatilag az egész országban nincs elég hó arra, hogy ehhez a naphoz csatlakozzak :( Ezért csak virtuálisan csatlakozom ehhez az eseményhez.

Miről is szól a Hóemberek Világnapja? Amiben a kitalálóknak igaza van, hogy a hóember a tél egy szeretnivaló szimbóluma. Gyakorlatilag a hóember vagy hó figura építés, ahol csak hó van ott megtörtént. A hóembernek nincs politikai hovatartozása, vagy vallási jelentősége, csak egy mindenki által megépíthető „önarcképnek” is nevezhető funkciója.

Amiről napjainkban egyre több szó esik, az pedig a klímaváltozás. A hóember valahol ennek is a szimbóluma lehet, mivel kis hazánkban egyre kevesebbszer esik hó, és egyre rövidebb ideig marad meg, köszönhetően a globális felmelegedés hatásainak. Hóemberünk is sajnos elolvad hamar.

Ezzel a két dologgal jutunk el a végső konklúzióig. A hóember az önmagát és minket is fenyegető klímaváltozás hírnöke, de ugyanakkor a jókedv és vidámság jelképe is.

Hogy miért is lett január 18 a Hóemberek Világnapja? Gyakorlatilag a kitalálok a Föld északi féltekének téli időjárást szerették volna kihasználni. Hátha ilyenkor még akad itt-ott hó, illetve a 18 önmagában is jó szimbólum, ha egy két hó göbből álló hóembert képzelünk el kezében egy seprűvel.

A világnapot Cornelius Graetz német gyűjtő találta ki. Hogy mit is gyűjt? Hát persze hogy mindenféle hóemberrel kapcsolatos tárgyat. Gyűjteménye már több mint 3000 darabból áll, melyet a Rekordok könyve is 2008 óta elismer, mint a legnagyobb hóember gyűjtemény. Azért ez nem semmi :)

Ha ne adj isten esik egy csepp hó, akkor azért kedves olvasóm te is csatlakozz! Ha máshogy nem is, két hógolyót tolj össze, esetleg két Raffaello golyót toljatok össze fogpiszkálóval. valami szemét és kalapot kell rányomni, és máris részt vettetek a világnapon!

 

 

http://www.worlddayofsnowman.com/

 

Szólj hozzá!

Címkék: világnap hóember január 18 hóemberek


A bejegyzés trackback címe:

https://matortentek.blog.hu/api/trackback/id/tr931680596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása