HTML

Ma történt események, világnapok

Ezen a blogon, olyan eseményekről, születésekről, halálozásról szeretnék írni, amelyek az adott napon történtek évekkel ezelőtt, vagy valamilyen világnaphoz köthetőek. Érdekes események, személyek, történések felidézése.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.01.17. 15:21 Cukorborsó1

Al Capone megszületett 111 évvel ezelőtt

1899. január 17.

Megszületett a híres gengszter Al Capone

 

 

Pontosan 111 évvel ezelőtt ezen a napon született a híres és hirhedt chicagoi gengszter Al Capone. Vérrel és fegyverrel uralta a város alvilágát. Capone születésnapi partijai elég komoly eseménynek számítottak az akkori alvilágban, sőt a város elöljárói, és "celebek" valamint egyéb helyi méltóságok buliztak vele. A partik hevességéről talán elég annyi, hogy 1926-ban négy emberével elraboltatta az akkor még fiatal Fats Wallert (jazz zongorista), akinek pisztollyal a hátában kellett játszani a Capone vendégeknek. A zongorista csak három nap múlva került elő, borzasztó részegen, borzasztó fáradtan, és borzasztóan megfizetve. A vendégek és Capone jóvoltából több ezer dollárral a zsebében jutott haza.

Capone a 30-as években, mikor a világválság már komoly gondokat jelentett a mindennapi amerikaiknak, a munkanélkülieknek nyitott egy ingyenkonyhát is.

 

Mint minden rendes amerikai eljárt Baseball meccsekre, ahol az első sorban a fiának aláírt labdákat is tudott szerezni :)

Capone golyóálló zöld fekete 1928-as évjáratú Cadillac-je, amely történetesen tökéletesen hasonlított a chicagói rendőrségi kocsikra 1942-ben még Roosevelt elnököt is szállította. Mivel egy szövetségi törvény előírta, hogy nem költhettek 750.000 dollárnál többet kocsira, így a Pearl Harbour-i támadást követően azonnal kellett egy golyóálló kocsi, és törvényt módosítani kicsit hosszadalmas, ezért a kincstár tulajdonában lévő Capone kocsit gyorsan az elnök fenek alá tolták.

2010-ben ezen a napon az http://www.caponefanclub.com/ üzemeltető Richard Larsen Chicagotól északra Wheeling-i Executive Plaza Hotelben megtartja az új idők buliját. Mindenkit korabeli öltözetben várnak. Itt minden a régi gengszterrel kapcsolatos szórakoztató esemény lesz. Capone hasonmás verseny, legjobban öltözött gengszter, és Capone kviz, amelynek nyertese egy 50$-os kupont kap Michael Salerno's pizzériájába. Mindez elérhető már 25$ befizetésével. Jobb ha sietünk, mert jövőre biztosan több lesz a belépő, ha a komoly gengszterek is rákapnak! 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap maffia al capone gengszter


A bejegyzés trackback címe:

https://matortentek.blog.hu/api/trackback/id/tr771679530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása